Canalizare și stație de epurare pentru cinci sate din Roșia Montană

Lucrările la proiectul de înființare a rețelei de apă potabilă, canalizare și stație de epurare din comuna Roșia Montană au fost demarate, iar stadiul de realizare era de 5% din proiect la începutul lunii mai. Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor la canalizare este octombrie 2020.

Conform informațiilor puse la dispoziție de Primăria din Roșia Montană, aproximativ 1249 de locuitori din comună (plus un spor de creștere anual al populației cu 0,5%) vor beneficia de pe urma lucrărilor. Satele comunei care vor beneficia de pe urma proiectului sunt: Cărpiniș, Gura Roșiei, Dăroaia, Iacobești și Ignătești.

Valoarea totală a investiției este de 6.908.214 lei. Suma care va fi achitată în anul 2019 va depinde de stadiul de executare a lucrărilor efectuate de către contractant și recepționate de către beneficiar. Inițial, valoarea anunțată pe site-ul de licitații publice pentru acest proiect în 2017 a fost de 7.720.780,00 lei.

Banii vor fi alocați prin bugetul de stat – MDRAP (Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL), coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și din bugetul local.

Cât privește neplăcerile cauzate de lucrări, autoritățile locale admit că va fi îngreunat accesul la proprietățile locuitorilor, tronsonat, pe perioada execuției lucrărilor. Lucrarea nu presupune crearea unor locuri de muncă permanente în localitate.

Sursa foto