Hai la vot în siguranță!

Ministerele Sănătății și de Interne au decis măsurile de siguranță sanitară la alegerile locale din 27 septembrie. Sunt obligatorii purtarea măștii și dezinfecția după fiecare contact cu alegătorii.

Ministerele Sănătății și de Interne au stabilit măsurile ce se impun pentru desfășurarea în siguranță a alegerilor locale din 27 septembrie. Masca de protecție trebuie să acopere nasul și gura, fiind scoasă doar pentru legitimare. Toți participanții la procesul electoral trebuie să aibă permanent minim un metru distanță. Periodic se face dezinfecție, inclusiv după fiecare contact cu mâinile altei persoane. Flacoane de dezinfectant pe bază de alcool și recipiente cu saci menajeri sunt amplasate corespunzător și se schimbă de câte ori este nevoie.

De asemenea, circuite separate de intrare și ieșire se asigură în secția și localul de vot, marcate cu indicatoare. Aerisirea pentru prevenirea răspândirii virusului se face, pe cât posibil, prin ferestre deschise. Personalul tehnic măsoară temperatura participanților la intrarea în secție, astfel încât aceștia să stea cât mai puțin timp în interior. Alegătorii cu mai mult de 37,7°C vor avea acces prioritar și separat.

Sursa foto