Colectă pentru pentru testarea COVID-19 la Spitalul Orășenesc Abrud

Spitalul Orășenesc „Dr Alexandru Borza” din Abrud face apel la persoanele care dosesc să doneze pentru achiziționarea aparaturii specifice de testare COVID 19, precum materiale și echipamente de protecție pentru personalul medical și populație, întrucât fondurile necesare sunt insuficiente.

Persoanele interesate pot dona pentru spital în contul asociației acestuia:
ASOCIAȚIA UMANITARĂ PENTRU SĂNĂTATE „SPITALUL MOȚILOR ABRUD”,
CONT RO35BTRLRONCRT0210987801,
SWIFT BTRLRO22
CIF31641021

De la primul caz înregistrat în România (26 februarie), până la raportarea oficială din data de 24 martie, de la ora 13:00, în România, autoritățile depistaseră 762 persoane infectate cu COVID 19, din care 186 confirmate în cele 24 de ore anterioare raportării. O situație a numărului de îmbolnăviri depistate la nivelul județelor nu este disponibilă public, autoritățile încetând comunicarea acestor date în 20 martie. De altfel România nu informează publicul cu privire la traseul străbătut de persoanele testate pozitiv și momentul la care acesta a fost dezinfectat.
Menţionăm că, datele publice la nivelul judeţului Alba, indicau pentru ora 13:00 în data de 24 martie, 82 persoane aflate în carantină şi 1389 persoane în izolare.
Persoanele aflate în carantină sunt cele care au venit din țari sau regiuni unde se înregistrează o transmitere comunitară generalizată a virusului, identificate ca zone roșii, iar acelea în izolare, sunt cele care nu au fost (încă) testate (pozitiv), dar ar putea fi infectate deoarece au intrat în contact cu persoane infectate sau au venit din anumite zone ale globului (zone galbene).
În România are loc o transmisie comunitară (situații în care pacientul nu a călătorit în străinătate în zone afectate, nici nu a intrat în contact cu cineva care a călătorit sau cu persoane dintr-un grup afectat de astfel de persoane; infectarea s-a produs în comunitate).
În țara noastră nu se desfășoară o campanie de testare în masă așa cum este indicată de Organizația Mondială a Sănătății astfel că numărul persoanelor depistate a fi infectate nu reflecta realitatea.

Surse ştire:
Faceebook I Spitalul Orășenesc Dr.Alexandru Borza Abrud I 22.03.2020
Abrud Info I Spitalul Orășenesc Abrud strânge fonduri pentru achizițonarea de teste COVID-19, materiale și echipamente de protecție
Ziarul Unirea I Strângere de fonduri la Spitalul Orășenesc Abrud pentru achizițonarea de teste COVID-19, materiale și echipamente de protecție. Unde pot dona cetățenii I 22.03.2020
Comunitatea Declic I Petiție pentru testarea în masă în România