Directorul RMGC devine şi președintele Gabriel Resources cu un salariu pe măsură

Dragoş Tănase, directorul executiv al Roșia Montană Gold Corporation, a fost numit preşedinte şi CEO al companiei mamă Gabriel Resources, transmite Adevărul. Acesta conduce de peste 10 ani RMGC. Keith Hulley, preşedintele Consiliului de Administraţie al firmei canadiene, susține că ”Dragoş a demonstrat abilităţi de leadership puternice în gestionarea RMGC în ultimii zece ani. Capacitatea sa de a conduce în acest rol extins va servi Gabriel bine”.

Salariul anual brut de bază al lui Dragoş Tănase ca director al Gold Corporation este 408.688 dolari canadieni – circa 1,27 milioane lei pe an, respectiv 106.000 lei pe lună. I-a fost majorat venitul cu 26% de la începutul anului pentru compensarea trecerii CAS în sarcina angajaţilor.

În 2015, la scurt timp după ce a reclamat România la ICSID, Gabriel Resources a decis să implementeze un program de susţinere a angajaţilor-cheie, pentru a se asigura că aceştia nu părăsesc compania pe perioada arbitrajului. În consecinţă, a fost creat un fond în iulie 2016 care, dacă Gabriel Resources va avea câştig de cauză în arbitraj, va fi alimentat cu 7,5% din primii 500 milioane dolari din despăgubirile totale câştigate de companie la Washington, adică 37,5 milioane dolari, plus 2,5% din ceea ce depăşeşte suma de 500 milioane dolari.