Gold Corporation vinde utilajele de la Roşia Montană

Roşia Montană Gold Corporation îşi vinde echipamentele de exploatare pe care le-a achiziţionat în urmă cu mai mulţi ani pentru începerea proiectului minier din Apuseni, transmite Adevărul. În primele nouă luni, firma a vândut utilaje în valoare de mai milioane de dolari. Echipamentele de concasare şi măcinare au fost cumpărate iniţial în perioada 2007-2009 pentru faza operaţională a proiectului.

O moară cu bile, plus piesele de schimb, a fost vândută cu 3,3 milioane de dolari americani. De asemenea, în trimestrul al III-lea 2016, canadienii au mai vândut un concasor rotativ, plus piesele de schimb aferente, și au primit 1,5 milioane USD. Vânzările acestui tip de echipamente vor continua şi în viitor. Prin agenţii săi, firma continuă să vândă utilajele rămase. Numerarul şi echivalentele de numerar ale RMGC erau, la 30 septembrie 2018, de 11,6 milioane de dolari.

Compania mai are circa 30 de angajaţi, care administrează situaţia actuală. În 2017, compania minieră a avut o cifră de afaceri de doar 42.209 lei, dar a înregistrat un profit uriaş: 92,2 milioane de lei, echivalentul a circa 20 de milioane de euro. Veniturile companiei au fost de 224 milioane de lei, în timp ce cheltuielile au însemnat 132 de milioane de lei.

Sursa foto