O asociație din Apuseni cere gaze naturale pentru moți

Trei orașe și 19 comune din Apuseni înființează asociația ”Moții Gaz” în scopul introducerii serviciului de gaze naturale în zonă.

Un număr de 22 de unități administrativ-teritoriale de pe Valea Arieșului, între care orașele Cîmpeni, Abrud și Baia de Arieș, au inițiat demersurile pentru constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitare de Utilitate Publică ”Moții Gaz”, scrie ziarulunirea.ro.

Pe lângă cele trei localități urbane, din asociație fac parte comunele Albac, Arieșeni, Avram Iancu, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Gârda de Sus, Horea, Lupșa, Mogoș, Ocoliș, Poiana Vadului, Poșaga, Roșia Montană, Sălciua, Scărișoara, Sohodol, Vadu Moților și Vidra. Scopul înființării asociației este acela de a se înființa un sistem de distribuție gaze naturale în unitățile administrativ-teritoriale membre și dezvoltarea rețelei de transport gaze naturale pe raza de competență a acesteia.

Sediul asociației a fost stabilit la Primăria orașului Cîmpeni.

Anul trecut a fost prezentat și înaintat Guvernului un memoriu prin care 20 de primari au cerut gaze naturale pentru moți.

Sursa foto: lngworldnews.com