Primăria din Roșia Montană a încălcat regulile carantinei la acordarea cadourilor electorale de Paște

Într-o filmare publicată de un sătean din Roșia Montană, preluată de adevărul.ro, se poate vedea cum poliția din localitate distribuie pachete unui grup de persoane,  ignorând măsurile de prevenție împotriva răspândirii COVID-19. Acțiunea cadourilor electorale aparține Primăriei.

Cu o zi înainte de Paşte, un grup compact de aproape 100 de persoane, adulţi şi copii, au blocat circulația pe o arteră din satul Dăroaia al localității Roșia Montană. În filmarea care are peste șase minute, se poate vedea că cel puțin patru polițiști au fost responsabili cu distribuirea bunurilor. Satul are o pondere însemnată de persoane cu risc de sărăcie.

Potrivit IPJ Alba: „Nu a fost vorba de o adunare publică, ci de o acţiune a primăriei de distribuire de ajutoare unor familii din cartierul Dăroaia, comuna Roşia Montană. Deşi a fost chemat doar un membru de familie pentru ridicarea ajutoarelor, din păcate, mai mulţi cetăţeni au ieşit din case fără să respecte regulile impuse de starea de urgenţă. Poliţiştii prezenţi la faţă locului le-au cerut să se întoarcă la casele lor, lucru care s-a întâmplat, nefiind înregistrate fapte de tulbarare a ordinii publice. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Albă a dispus efectuarea de verificări în legătură cu modul în care a fost organizată această acţiune caritabilă, iar prin structura de control intern va fi verificat modul de intervenţie al poliţiştilor.”

Azi 18 aprilie sâmbăta de Paşti ,Roşia Montană cartierul de 900 de romi Dăroaia în jurul orei 16 edilul comunei înpreuna cu poliția oraşului Abrud şi poliția Roşia Montană fac:-Act de caritate???-Campanie electorală???-Contaminare în masă???Fiindcă la Roşia Montană din fericire pâna în prezent nu este confirmat nici un caz de COVID-19.Nu am nimic în potrivă pentru a ajuta această comunitate,este foarte normal in contextul de față dar nu în acest mod.Va doresc sărbători fericite tuturor

Publicată de Vasile Morariu pe Sâmbătă, 18 aprilie 2020

„Azi 18 aprilie sâmbăta de Paști, Roşia Montană cartierul de 900 de romi Dăroaia în jurul orei 16 edilul comunei împreună cu poliția oraşului Abrud şi poliția Roşia Montană fac:
-Act de caritate???
-Campanie electorală???
-Contaminare în masă???
Fiindcă la Roşia Montană, din fericire, până în prezent nu este confirmat nici un caz de COVID-19.
Nu am nimic împotrivă pentru a ajuta această comunitate. Este foarte normal in contextul de față, dar nu în acest mod.
Va doresc sărbători fericite tuturor,” a scris Vasile Morariu pe Facebook. 

Sursa: VIDEO Adunare cu zeci de participanţi în cartierul romilor din Roşia Montană: „Act de caritate sau contaminare în masă“