Sterilizare gratuită pentru câini și pisici în Roșia Montană

Roșienii vor putea să sterilizeze gratuit câinii și pisicile din localitate cu ajutorul unei asociații care sare în sprijinul lor. Asociația pentru protejarea animalelor NUCA, sprijinită de voluntarii din programul Adoptă o Casă, anunță o scurtă campanie de sterilizare în localitate, în datele de 29 și 30 august.

Sterilizările se fac pe bază de programare (până cel târziu miercuri, 28 august) la numărul de telefon 0731 383 333. Reprezentanții asociației îi roagă pe roșieni să aducă carnetul de sănătate al animalului în cazul în care acesta există și să nu hrănească animalul în ziua intervenției.

“Suntem prieteni ai Roșiei Montane și ne întoarcem cu drag în acest loc. De data asta am hotărât să vizităm Roșia Montană pentru o acțiune dedicată animăluțelor și avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Lipsa medicilor veterinari, necunoașterea opțiunii de a steriliza, face ca la sate, cățeii și pisicile să se înmulțească necontrolat, iar puii nedoriți au o viață scurtă și grea,” transmite Asociația NUCA.

Aceștia arată că au suportul voluntarilor din programul Adoptă o Casă, dar, pentru reușita acțiunii, au nevoie și de sprijin financiar. O sterilizare costa 100 de lei, la care se adaugă microciparea – 30 de lei, costurile pentru deparazitare internă și externă, transport și posibile tratamente neprevăzute.

Pentru că orice campanie de sterilizare reprezintă un real efort pentru asociaţie, iar activitatea acestora se bazează în totalitate pe donaţiile obţinute, voluntarii se declară recunoscători pentru orice contribuție.

Asociatia NUCA – Animal Welfare
Cod fiscal : 29 265 286
Cont in Lei IBAN: RO18RNCB0112138479500001
sau pe Paypal la adresa donate@nuca.org.ro
Revolut 0749033487

“Apreciem fiecare sterilizare sponsorizată, căci ea poate însemna mai puţin cu 10 animale nedorite în fiecare an, şi totodată o sansă în plus la adopţie pentru alte animale deja abandonate,” precizează Asociația.

Foto Gabriela Simion