Tică Darie s-a înscris în Uniunea Salvaţi România

Tânărul antreprenor Tică Darie din Roșia Montană a devenit cel mai nou membru al Uniunii Salvaţi România, susținând că oamenii trebuie să se implice în mod organizat în politică pentru a scăpa de coaliția PSD-ALDE.

“M-am înscris în USR cu gândul de a contribui la schimbarea în bine a României. Cred că suntem într-un moment în care dacă mai mulți dintre noi ne-am implica în viața politică a țării, aderând la un partid transparent așa cum este USR, cu siguranță am atinge o masă critică și nu va mai fi nevoie să votăm răul cel mai mic la alegere așa cum s-a întâmplat în trecut”, a declarat tânărul antreprenor Tică Darie.

El a candidat independent la funcția de primar al comunei Roșia Montană în 2016 și s-a lovit de multe piedici birocratice pentru a-și depune candidatura.

“Roșia Montană este un simbol, un simbol care a trezit o generație. Tică Darie este un om care arată că poți dezvolta o zonă fără a o distruge. Am vorbit de câteva ori cu Tică înainte de a face acest pas către USR. I-am spus că USR este forța pentru o modernizare reală a României. Că USR și Tică Darie pot face un parteneriat pentru Roșia Montană”, a declarat vicepreședintele USR Cristian Ghinea, responsabil de extindere al partidului.

“Îl cunosc de când a venit prima dată, pe bicicletă, de la Copenhaga la Roșia Montană. Entuziasmul lui e molipsitor. La fel și încrederea lui că schimbarea în bine a României e posibilă. Pentru asta s-a și stabilit în Roșia Montană și s-a apucat de lucru”, a declarat senatorul USR Mihai Goțiu.

Tică Darie a ajuns la Roșia Montană pe bicicletă, în vara lui 2012, pedalând tocmai din Danemarca. El a participat la mai multe acțiuni prin care a încercat să atragă atenția asupra situației din localitate și apoi a pus bazele unei afaceri care asigură venituri pentru câteva zeci de femei din zonă. Șosetele, căciulile, eșarfele și hainele din lână ‘Made in Roșia Montană’ au ajuns să fie cunoscute nu doar în România, ci și în alte țări europene. Tot el a pus bazele organizației locale a Cercetașilor.

În aceste zile, Tică Darie sărbătorește cinci ani de când s-a mutat definitiv în localitate. “Au trecut cinci ani de zile de când am lăsat Copenhaga și m-am mutat în Roșia Montana. Cinci ani în care m-am dezvoltat și am făcut aproape tot ce mi-a trecut prin minte,” a scris el pe Facebook.